Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Miltä miehen tulee näyttää?

torstai 15. heinäkuuta 2010

Miltä miehen tulee näyttää?

Naistenlehdissä valitetaan mielestäni lehdestä, kuukaudesta ja maasta toiseen sitä kuinka mainoskuvien ja näytöksien mallit pilaavat tavallisten itsetunnon ja nostavat ihanne ulkonäön riman aivan liian korkealle. Miehille on onneksi suhteellisen vähän aikakausilehtiä koska mielestäni meillä olisi paljon enemmän syytä valittaa. Naisilla on sentään kauneuskirurgia ja meikkejä joilla muokataan itsestä parempi jos ei tyydytä korostamaan sitä omaa hyvää, molemmathan onnistuvat ensimäisenä mainituilla vaihtoehdoilla.

Mutta mitä miehille annetaan keinotekoisesti? Meille ei tarjota implanteja mihinkään, ainakaan Suomessa ja mies joka meikkaa - eikö olisi aika jo lopettaa? Silti miehen pitäisi kuitenkin näyttää siltä miltä Dolce & Gabbanan ja sen D&G merkin ja Calvin Kleinin mainoksien miesmallit näyttävät ja siihen ei ihan helpolla päästä. En sano, että Dolce & Gabbanan pitäisi ottaa "normaalin" näköisiä ja muotoisia miehiä malleiksi, itse katsojanhan se pitää tajuta, että kuvalla vain myydään mutta... pakko kai tässä on lähteä Kaivopuiston edustalle juoksemaan.

Tunnisteet:

20 kommenttia:

15. heinäkuuta 2010 klo 21.48 , Anonymous heta kirjoitti...

meikkaavat miehet ovat suomessa ehkä hieman harvassa, mutta eipä tuota enää niin kieroon katsota. ja mitä kirurgiaan tulee, kyllä miehillekin niitä implantteja on tarjolla. mutta kuinka yleistä tämäkin sitten juuri suomessa on, sitä en osaa sanoa.

ja tuo miesmalli yleistys nyt oli aika kohtuuton. itsekö himoitset vain niitä catwalkeilla sipsuttavia ja muotikuvissa posettavia naikkosia, joiden rasvaprosentti on kääntynyt miinukselle? oli malli sitten mies tai nainen, ulkonäköä ja kuvauksellisuutta on oltava LUONNOSTAAN. kaikki naiset eivät ole kauniita, eivät malleja. eivät myöskään miehet.

se olisikin mahtavaa, että ns. "oikeat ihmiset" pääsisivät myymään tuotteita mainoksissa... edelleenkin sukupuoleen katsomatta.

 
15. heinäkuuta 2010 klo 22.22 , Blogger Eeli R kirjoitti...

En puhunut siitä, että katsottaisiin kieroon - niin ei vaan mielestäni pitäisi tehdä. Siitä oli juttukin joku aika sitten Trendissä, että miehille ei suostuta edes Suomessa tekemään implantteja. En himoitse, enkä sano, että kukaan himoitsisi mutta aika monet nuoret naiset mallinsa ottavat Pradan näytöksistä kadulla kävelevien tavallisten naisten sijaan... ja sitten siitä vääristyneestä kuvasta valitetaan lehdissä. Mielestäni malleja pitää olla koska koskaan ei voi olla erilaisia ammatteja ja aloja liikaa! :-)

 
15. heinäkuuta 2010 klo 23.13 , Blogger JEPSUKKA kirjoitti...

Implantaatteja on miehille. Kaikkea lihaksia mitä haluat voit saada rahoilla.

 
15. heinäkuuta 2010 klo 23.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

OH mitä silmänruokaa! <3___<3

 
15. heinäkuuta 2010 klo 23.52 , Blogger Eeli R kirjoitti...

Jepsukka: Suomessa ei ole kirurgeja tai ei ainakaan silloin ollut kun tuon Trendin artikkelin luin jotka suostuisivat laittamaan.

Anonyymi: Juu ei olisi pahitteeksi olla itse samassa asemassa!

 
16. heinäkuuta 2010 klo 9.55 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Älä juokse.
Mene salille, jos haluat näyttää samalta :)

Nuokin jantterit ovat viettäneet varmasti 1-1½ tuntia päivässä, 3-4 kertaa viikossa salilla rautaa pumpaten.

Sitä tarvitset.
Juoksua aina välillä. ;)

 
16. heinäkuuta 2010 klo 10.15 , Anonymous Hanna kirjoitti...

"Mielestäni malleja pitää olla koska koskaan ei voi olla erilaisia ammatteja ja aloja liikaa! :-) "

Malleja toki tarvitaan, mutta se tarve on ehkä jossain muualla, kuin alojen lisäämisessä. Eihän mikään sellainen ala/ammatti jää henkiin jota ei tarvita.

Mutta se mallin standardi voisi olla erilainen. Esimerkiksi, että tietyntyyliseen kuvasarjaan valitaan siihen sopiva malli, eikä aina pitkää honkkelia. Esimerkiksi maskuliininen tyyli perinteisellä naismallivartalolla näyttää useimmin tyhmältä, ja kuvista saataisiin paljon kauniimpia ja myyvempiä jos vaatteet puettaisiin naisellisemman naisen päälle. Sen lisäksi monet vaatteet, kuten esimerkiksi minihameet, sopivat paremmin lyhyille kuin pitkille. On tietysti myös monia juttuja, jotka näyttävät mallivartalon päällä hyvältä.

Se, miksi standardi on niin älytön, johtuu siitä, että se helpottaa muotisuunnittelijoiden työtä valtavasti. On helpompi ommella suora putkilo, kuin mekko muodokkaammalle henkilölle. Lisäksi kaavan hyvyys mitataan siinä, miten hyvin se toimii eri koossa. Kun vaatetta tehdään vain yhteen tai muutamaan kokoon, ei ole paljon väliä millainen kaava, tai edes koko vaate on.

Tähän lisättynä tietenkin se, että kollektiivinen paska itsetunto poikii kokoajan uusia tapoja, joilla on pakko muokata itseään. En usko, että nämä leikkaukset ovat naisillekaan mitään "jee jee, nyt olen täydellinen!" -kamaa. Ja ovelaa, sillä jatkuva pakko itsekehittelyyn pistää rahan todella nopeaan kiertoon eikä ole ylläri kenen taskuun se päätyy.

Mitä tulee näihin D&G-miehiin - ne ovat oksettavia. Olet itse mahtavampi, kauneusihanteesi vaan on kyllä vinksahtanut. Jotenkin vaikea uskoa, että tämä on juuri se vartalo, jota miehet ja naiset kuolaavat.

 
16. heinäkuuta 2010 klo 18.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

itse tunnen miehen, joka on laittanut hauis-imlantit suomessa. näyttää muuten aivan aidoilta, tuntuu tosin oudoilta :D

 
16. heinäkuuta 2010 klo 21.15 , Blogger Eeli R kirjoitti...

Anonyymi: Tykkään omasta ulkonäöstäni juoksun kera ;)

Hanna: Tulipas sieltä kantaa ottava kommentti! :)

Anonyymi: Niinkö? Toivo elää... ;-)

 
17. heinäkuuta 2010 klo 0.34 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Äh, Missä tynnyrissä Hanna elää, ehkäpä kollektiivisessa paskassa itsetunnossa? Joo, kyllä mallistandandarki eroaa normaali-ihmisestä, mutta eikö se niin pidä ollakin. Ei suunnittelijan työ nimenomaan rajoitu sen takea siihen, että suoria olisi helppo tehdä, vaan ehkä sen takea, että se näyttää hyvältä/se myy toisin kuin 'muodokas'. En minä suunnittelijana palkkaisi sinua edustamaan vaatteitani. Totta kai ymmärrän sen ettei kaikkiin pure tuo dolce&gabbana/calvin klein-tyyli, mutta jos totta puhutaan, jos laitetaan esim. tämä eeli ja garrett neff vierekkäin ei olisi epäselvyyttä kummalla olisi ennemmän menekkiä. Ei ne mallitkaan elä pelkässä mustavalkoisessa pose-maailmassa. Get real girl!
Ja toista mieltä olen minihameiden suhteen, lyhyen naisen päällä minihame saa näyttämään naisen vielä lyhyemmältä. Et sinä, en minä, eikä eeli tule tässä elämässä tule näyttämään koskaan mallilta, joten koita tottua ajatukseen. Ei siitä pidä olla noin katkera.

 
17. heinäkuuta 2010 klo 20.38 , Blogger JEPSUKKA kirjoitti...

Varmasti on Suomessa, muuten täällä Tukholmassa kaikki tarjoaa ehkä sä et ole käynnyt tarpeeksi kauneuskirurgien luonna. Ihan yleistä täällä(miten suomessa silloin ei olisi?), kuten tissiimplantit.

 
17. heinäkuuta 2010 klo 20.51 , Anonymous Hanna kirjoitti...

En suinkaan ole katkera siitä, etten näytä mallilta. En edes haluaisi näyttää.

Mutta kyllä, olen katkera siitä, että mediassa esitellään vain yhdenlaista vartaloa.

Kauneusihanteet eivät ole mitenkään stabiileja ja pysyviä, vaan ne muokkautuvat kulttuurien ja yhteiskuntien sisällä, sillä ihmiset ottavat vaikutteita näkemästään. Ja mielestäni tämä yleinen kauneuskäsitys on lähinnä muotisuunnittelijoiden ja median rahastamisen toivossa tehtyä aivopesua.

Ehkä ihmiset valitsevat d&g miehen, koska mielikuvissa tuollainen vartalo yhdistetään hyviin juttuihin.

Ja tosiaan, makuja on monenlaisia. Kuten minäkin nyt vaikka valitsisin näistä kahdesta Eelin milloin tahansa. Ja oma uskomukseni on, että valinnanvapaus, yksilöllisyys ja markkinointi kaikenkokoisille ja -näköisille ihmisille palvelisi kaikkien etua.

Ja muuten anonyymi, mielestäni on ilkeää, kun itse olen kirjoittanut tekstin, joka käsittelee asioita, niin sinä tulet tänne ja mollaat minua henkilönä. Ehkä sinulla ei ollut kunnollisia argumentteja minua vastaan tai muuten vaan oli huono päivä.

Ja kyllä minusta monet mallit ovat kauniita. Jotkut taas ei. Aivan niinkuin monet tavikset on kauniita ja jotkut ei. Ja itseäni vetää puoleensa kuitenkin eniten pyöreämpi, lyhyempi nainen. Sellainenkin voi olla tyrmäävää. Jotkut ovat vain niin takertuneita kliseisiin, ennalta määrättyihin rooleihin ja aikaa sitten kuopattuihin arvoihin, etteivät halua uskoa sitä.

 
17. heinäkuuta 2010 klo 21.01 , Anonymous Hanna kirjoitti...

Ja voisin ihan vaan ilkeyttäni lisätä, että olen vartaloltani mallinmitoissa tällä hetkellä.

En tosin tiedä, miksi tästä pitäisi nyt erityisesti juhlia, koska se ihan oikeasti ei vaikuta niin paljon pukeutumiseen, kuin mitä kaupalliset tahot antavat ymmärtää.

 
17. heinäkuuta 2010 klo 21.34 , Blogger Kris kirjoitti...

Anonyymille: Miski sen pitäisi olla niin? Kysymys onkin se miksi juuri mallien laiha+pitkä ulkonäkö on kaunista ja kaikki muu rumaa? Kuka niin sanoo? Kauneusihanteet ovat edelleen tänä päivänä ihan yhtä keinotekoisia, kuin ne olivat silloin kun naiset euroopassa puuteroivat kasvojaan lyijyllä tai kun kiinassa naisten jalkojen tuli olla mahdollisimman pieniä. Tämän hetkinen kauneus-ihanne on täysin keinotekoinen ja siispä täysin muutettavissa ja vaikutettavissa. Se ei ole mikään absoluuttinen totuus, johon meidän on sopeuduttava. Ja miksi haluaisimme sopeutua, kun on selvää, että nkyajan ykispuolinen kauneusihanne aiheuttaa suhteetonta kärsimystä esim syömishäiriöiden muodossa.

Ja tosiaan eeli r: se, että naisten on hyväksyttävämpää leikellä ja puunata itseään liittyy siihen, että naisille asetetaan suurempia paineita näyttää "hyvältä". Voin vakuuttaa, että se ei ole kadehdittava asema.

 
18. heinäkuuta 2010 klo 11.25 , Blogger Eeli R kirjoitti...

Yleisesti kaikille: Hain tällä postauksella sitä, että miehen on tehtävä hurjasti enemmän töitä jos haluaa olla kauneusihanteiden mukainen kuin naisten.

 
18. heinäkuuta 2010 klo 13.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen kommenttiin: ja miten niin? Ymmärrän tuon väitteen sikäli, että esimerkiksi kasvojen osalta miesten on vaikeampi ulkonäköönsä vaikuttaa (koska kuten jo mainitsit, tänä päivänä on suorastaan harvinaista löytää naista joka ei meikkaisi) mutta aivan samoin naisetkin voivat VARTALOAAN muokata esimerkiksi urheilemalla, kuten voivat miehetkin. Ja muokkaavatkin! Paljon on toki kiinni myös geeneistä, jotkut (oli kyseessä niin mies kuin nainenkin) sattuvat olemaan hoikkia ja vartaloltaan jopa urheilullisen näköisiä tekemättä sen eteen juurikaan mitään, mutta useimmat kuitenkin suht "löysiä" ja "raamittomia" jos eivät jaksa/halua lainkaan nähdä vaivaa ja muokata vartaloaan kiinteämpään uskoon :)

 
18. heinäkuuta 2010 klo 13.21 , Blogger Kris kirjoitti...

Eeli r: Tuostakin olen nyt eri mieltä. Nainen joutuu ihan yhtä lailla ajattelemaan ruokaa ja liikuntaa ja rääkkäämään kroppaansa, jos haluaa olla laiha. Toki naisille on luotu nuo leikkaukset, mutta kyllä nekin vaativat töitä. Ne ovat kalliita ja potentiaalisesti vaarallisia. (ja nythän tosiaan ollaan luotu miehillekin jo noita lihas-implantteja)

Lisäksi naisten ulkonäkövaatimuksiin kuuluu yleisesti meikkaaminen, mikä vie oman rahansa ja aikansa. (tosin meikkaaminen yleistyy jo miesten keskuudessakin)

Aika tasoissa ollaan, tai tullaan tod.näk. seuraavien vuosien aikana olemaan. Mutta eipä se erityisen kiva juttu ole, jos ulkonäkö-painostuts jatkuu sellaisena, että kaikki haluavat itseään leikellä.

 
19. heinäkuuta 2010 klo 15.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

PART II


Noniin, ja sitten tietysti grooming ja plastiikkakirurgia on tärkeitä tekijöitä näiden kauneusihanteiden tavoitteluissa. Nämäkin pätee sekä miehiin että naisiin yhtä lailla. Ihonhoitoa, hiustenlaittoa, hampaiden valkaisua ja kuorten laittoa, meikkausta ja sheivausta. Implantteja poskissa, rinnoissa, pakaroissa, siellä sun täällä - kaikkea saa. Rasvaimuja, nosejobs, silmäluomien uudelleenmuotoilua, kulmien kohotusta, faceliftejä. Lista on ihan loputon.

Ah niin, ja sitten vielä ystävämme photoshop.

Tästä päästäänkin sitten siihen, mikä muka sitten on täydellistä. Ihmisten omia kauneusihanteita kuin on loppujen lopuksi melkeinpä yhtä paljon kuin on ihmisiäkin. En tunne ketään miespuolista henkilöä joka haluaisi tyttöystäväkseen alienilta näyttävän luurangon catwalkeilta, vaikka muutama ystäväni pitääkin suht laiheliineista.

Itse olen nuori nainen, ja en todellakaan pidä mistään D&G-pumppiksista. Minusta liika lihas on vain ällöttävää, ja pidän itse enemmän skinny and tall guys. En nyt ihan täysin luurangoista, mutta joka tapauksessa. Monet ystäväni ja luultavasti suurin osa ihmisistä tosin tuntuu pitävän treenatuista miesvartaloista, joten eipä sillä. Mutta en usko, että kukaan pitä sitä minkäänlaisena oletusarvona. Yksi homoystäväni pitää miehistä joilla on vähän 'söpöä mahaa'. Meitä kun on niin moneksi, niin on ihan turha tuskailla sen kanssa, ettei mahdu yhteen muottiin joka nyt tällä hetkellä sattuu olemaan median luoma ihanne.

Toki tajuan, että ihmiset itse vain haluavat näyttää niiltä malleilta, mutta mitä sellaiselta näyttäminen toisi itse kenellekin lisää? Ihailua ehkä joiltain ihmisiltä lisää. Mutta huom. vain joiltain. Ei se lisäisi sun arvostusta, varakkuutta tai kunniaa luultavasti lainkaan. Eikä tyytyväisyyttä itseensäkään kovin pitkäksi aikaa. Aina löytyy jotain, mistä ei itsessään pidä ja jotain, mitä haluaa muuttaa itsessään.


Be the best you. Tee se minkä voit ollaksesi itse itseesi tyytyväinen ja terve, niin, että yrität unohtaa mitä muut ajattelevat, tai mikä on 'yleinen' kauneusihanne. Kaikki eivät voi jo ihan geneettisistä syistä näyttää malleilta, ja niin se vain on. Mutta sillä ei ole loppujen lopuksi mitään väliä, ei millään lailla, ei minkään suhteen.

Toivottavasti en nyt kuulostanut ihan joltai jeesustelijalta, ja saattoi olla vähän sekava tämä kommenttini, mutta joo. Maailman pisin pururata on ihan totta korvien välissä, vaikka aina sitä ei meinaa muistakaan.

 
19. heinäkuuta 2010 klo 15.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

PART I

Virpi ja Anonyymi: olen ihan samaa mieltä. On täysin naurettavaa väittää, että "miehen on tehtävä hurjasti enemmän töitä jos haluaa olla kauneusihanteiden mukainen kuin naisten."

Ensinnäkin, olitpa sitten mies tai nainen, täyttääkseen MEDIAN ja noiden kuvien itsessään näyttämän kauneusihanteen, täytyisi olla tietyn mallinen luusto, ja kuten on tiedossa, luuston muotoa ei voi itse muuttaa yhtään millään lailla ja luunmuokkauskirurgia on äärimmäisen vaarallista ja onkin käsittämättömän typerää sellaiseen lähteäkään pelkistä kosmeettisista syistä.

Tämän lisäksi, pitäisi pitää huoli äärimmäisen tarkasta ruokavaliosta, mikä ei edes ole todellakaan kovin terveellinen, jos haluaa olla anorektisen laiha. Jos haluaa näyttää enemmän fit & toned-ihanteiden mukaiselta, ruokavalio voi olla superterveellinen ja sehän on hyvä se, mutta aika tarkka saa olla. Ja jos haluaa niin täydellisen lihaserottuuvuuden kuin esim noilla D&G-pumppiksilla, niin siihen ei kyllä ihan pelkällä perusruoalla pääsääntöisesti päästä. Kyllä siinä saa vähän urheilulisäravinteitakin kurksutaan alas kumota, ja kuvauspäivinä noi mallit saattavat jättää nesteytyksen vähemmälle, että lihakset näkyvät oikein nätisti ja selvästi.
Pitää treenata aivan sairaasti ja syödä aika lailla juuri, eikä melkein oikein. Tai sitten olla syömättä, jos hyvin laiha haluaa olla.
Ja toki on geneettisistäkin tekiöistä kiinni kuinka nopeasti kroppaan kertyy lihasta ja läskiä ja missä suhteessa. Kuten on myös geeneistä kiinni se miltä pärstä näyttää luonnostaan. Neliöpäästä ei saa ovaalia tekemälläkään ja silmiä ei saa toisistaan kauemmas jos ne on lähekkäin oleviksi luotu jne.
.

 
19. heinäkuuta 2010 klo 21.20 , Blogger Eeli R kirjoitti...

Haluan huomauttaa, että olen todella tyytyväinen itseeni - käsittelin edelleen sitä, että mielestäni miehillä on isompi työ täyttää kauneusihanteiden tuomat vaatimukset JOS NIIN AIKOO TEHDÄ ja pysyn väitteessäni.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu