Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Klassikko josta tuli trendikäs

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Klassikko josta tuli trendikäs

Eräs lukija kysyi jonkun aikaa sitten "Mitä valloilla tällä hetkellä olevaa muotitrendiä pukeutumisessa inhoat?". Vastasin kysymykseen, että en pidä trendikkäästä androgyynisyydestä unohtaen sen mitä oikeasti inhoan. Se mikä tosissaan ärsyttää on klassikoiden tekeminen trendikkääksi ja sitä on koko vuosi 2010 ollut. Ensin oltiin innoissaan trensseistä, jokaisen piti hankkia itselleen sellainen ja sitten niitä hetken näkyikin kaikkien päällä. Siinä samalla tuli chinot ja raitapaidat ja -neuleet, ihan jokaisen bloggarin päällä näkyi niitä päivästä toiseen ja ymmärrän kyllä miksi, kauniitahan ne ovat. Nyt seuraavana on vuorossa loaferit ja purjehduskengät, kaikissa halpavaateketjuissa on hyvät tarjonnat ja niin myös kaikkien trendejä seuraavien vaatekaapeissa.

Mutta tässä klassikoiden trendikkääksi muokkaamisessa joku unohti, että mitä kävi niille joiden tyyliin on iät ja ajat kuulunut raitapaitoja ja purjehduskenkiä, ne jotka ovat aina omistaneet trenssin ja se on kuulunut siihen tiettyyn juttuun mikä heillä on ollut. Nyt kaupungilla on vaikeaa erottaa "oikeaa klassikkoa" "trendikkäästä klassikosta" ja kun tämä trendi menee ohi niin kuinka ollakkaan, purjehduskenkiin ja trensseihin pukeutuvat ihmiset (jotka tekivät sitä ennen kuin Gina tricot, H&M ja Zara alkoivat myymään näitä) ovat todella juntteja ja "so last season". Olisiko chinojen, loafereiden, raitapaitojen ja trenssien voitu vain antaa olla?


Kuvat Topman ja Asos

Tunnisteet:

8 kommenttia:

30. kesäkuuta 2010 klo 11.49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hmm... tuo kyllä ärsyttävää mutta eikö se vähän tuppaa olemaan niin että muoti kiertää? Lähes kaikki tulee joskus olemaan tai on ollut muodissa ainakin jollain tasolla. Ehkä mitään ei täten voi antaa olla?:/

 
30. kesäkuuta 2010 klo 12.02 , Blogger Eeli R kirjoitti...

Totta, totta, mutta jotain voisi pitää asiana josta ei tehdä muodikasta vaan se vain on ikuisesti tyylikäs.

 
1. heinäkuuta 2010 klo 0.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla tuli tää sama fiilis silloin kun tuli niitit, musta kynsilakka ja revityt farkut muotiin. Itse en siis ole todellakaan rokkari vaan enemmänkin raitapaitapurjehdukenkätyylinen, mutta harmitti ns. oikein rock-henkisten ihmisten puolesta, kun yhtäkkiä joka teini paineli Ginan revityissä farkuissa ja niittirankkeita ranteet täynnä. Itseäni harmittaa se, että chinoja olen käyttänyt jo vuosia ja nyt sitten just mieitn, että olen varmaan joidenkin mielestä niin so-last-seasonii, mut whatever :)

 
1. heinäkuuta 2010 klo 8.42 , Blogger Eeli R kirjoitti...

Jep ei tämä ainoa villitys tietysti ole millä pilataan niiden "aitojen" tyyli. Chinot pysyvät täälläkin vaikka trendi ei! :-)

 
1. heinäkuuta 2010 klo 11.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aivan kuin itse olisit muutama vuosi sitten ollut chinojen, trenssin tai raitapaitojen perään. Katsopa omia kuviasi (mitä täällä blogissakin julkaisit) viimeisen parin vuoden ajalta ja pohdi missä oli se "klassinen tyylikkyys" vielä pari vuotta sitten.

 
2. heinäkuuta 2010 klo 13.57 , Blogger Eeli R kirjoitti...

Itse pistän sen nuoruuden piikkiin, etten reilu vuosi sitten ymmärtänyt klassisten perusvaatteiden päälle mitään ;)

 
3. heinäkuuta 2010 klo 12.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mutta raitapaidathan "tulevat muotiin" aina joka kevät? Eivät ne minusta ole pelkästään joidenkin "tyylikkäiden" ihmisten yksinoikeus. Annetaan kaikkien pukeutua niin kuin haluavat, seurasivat he sitten trendejä tai eivät, jookos? :)

 
3. heinäkuuta 2010 klo 17.52 , Blogger Eeli R kirjoitti...

En puhu yksin raitapaidosta vaan siitä koko tyylistä johon kuuluu raitapaidat, chinot, purjehdustakit ja -kengät yms. Totta kai kaikki saa pukeutua miten haluavat ja kaikkien kukkien pitää antaa kukkia ;)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu